Foredrag om Nelson Mandela

Med udgangspunkt i årelang interesse, der har resulteret i læsning og rejser i Mandelas fodspor, søger foredraget at beskrive og komme bag om myten – Nelson Rolihlahla Mandela.

Foredraget fortæller, underbygget af billeder, Mandelas fantastiske livshistorie. Han blev født som høvdingesøn og dermed potentiel folkeleder. Som studerende, blev Mandela smidt ud af Universitetet på grund af sit politiske arbejde; åbnede ikke desto mindre i 1952 – efter juridisk embedseksamen – Sydafrikas første sorte sagførerfirma.
I 1965 blev Mandela, som leder af ANC, idømt livsvarigt fængsel. De første mange år i fangenskab gik med hårdt straffearbejde i kalkbruddet på Robben Island ud for Cape Town. Mandela fortsatte sin politiske kamp og udtalte blandt andet: ”Demokrati er et ideal, som jeg er parat til at dø for”.

Efter 27 år i fængsel, blev Nelson Mandela løsladt i februar 1990. Han kendetegnede til sin død Sydafrikas demokratiske revolution. I 1993 modtog han, sammen med præsident de Klerk, Nobels Fredspris.

Mandela indsattes i maj 1994 som Sydafrikas første sorte præsident.

Nelson Mandela vil altid være ”Afrikas store, gamle statsmand”.

“Nelson Mandela kom til at legemliggøre fordrevne menneskers håb og ønsker over hele kloden”
Barack Obama

Kontakt mig gerne