Winston Churchill foredrag

Churchill - bulldog og løve

Min tilgang til mennesket Winston Churchill  er fascinationen  af hans mangeartede geni, kombineret med storheden i hans liv og gerning.

I januar 2015 var det 50 år siden Winston Churchill afgik ved døden. Churchill er formentlig den største personlighed, der nogensinde har haft bolig i Downing Street No. 10 i London.

Gennem et halvt århundrede befandt Churchill sig i centrum af det offentlige liv i Storbritannien, først som soldat, dernæst som journalist og forfatter og siden – efter at han var kommet i Parlamentet – som politiker, taler, reformator, statsmand og krigsleder. Heruodver var han en habil kunstmaler og en dygtig murer.

Det er med nogen ydmyghed, man kaster sig ud i opgaven med et foredrag om Churchill. Det er umuligt at yde ham fuld retfærdighed og det er endnu mere håbløst at give et blot tilnærmelsesvis dækkende billede.

Ambitionen er at bidrage med nogle facts og beskrivelser samt prøve med nogle eksempler at vise spændvidden i hans intellekt og indsats. Foredraget, der suppleres af billeder, rummer også et særligt afsnit om Churchill og Danmark.

Kontakt mig gerne